Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Teza privind asasinarea prințesei Diana de către trupele de elită SAS, respinsă de poliția britanică

17 dec. 2013,, 11:00   Externe
2967 0
Foto: mediafax.ro
Poliția britanică a respins luni seara teza, apărută în această vară, cu privire la asasinarea prințesei Diana de către trupele de elită SAS, afirmînd că 'nu există dovezi credibile' care să susțină această teorie, informează marți AFP.

Într-un comunicat difuzat în ajunul publicării oficiale a acestor concluzii, poliția a afirmat că 'a întreprins o anchetă pentru a verifica pertinența și credibilitatea' informațiilor primite în august 2013 privind moartea Dianei și a lui Dodi Al-Fayed.

'Ancheta este acum încheiată' și o declarație oficială va fi făcută marți, precizează comunicatul.

La mijlocul lunii august, poliția britanică a anunțat că va 'examina informații recent comunicate' cu privire la aceste decese, fără a dezvălui detalii despre natura lor.

Mai multe publicații britanice au anunțat că, potrivit uneia dintre aceste informații, SAS (Special Air Services), trupe de elită ale armatei britanice, ar fi fost 'responsabile de moartea prințesei Diana'.

Însă, potrivit comunicatului poliției publicat luni seara, 'concluzia finală (a anchetei) este că, deși exista o posibilitate ca declarațiile privind implicarea SAS în aceste decese să fi avut legătură cu faptele petrecute, nu există nicio dovadă credibilă pentru a susține ideea că aceste afirmații sînt întemeiate'.

'În consecință, Serviciul Poliției Metropolitane (MPS) este convins că nu există niciun motiv întemeiat pentru a se deschide o anchetă', se precizează în comunicatul poliției.

Potrivit Daily Telegraph, informațiile în cauză au apărut în timpul procesului recent a lui Danny Nightingale, un lunetist al SAS (Special Air Services), recent condamnat pentru posesie ilegală de arme.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?