Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Israelul este îndemnat să gîndească nu doar cu capul, dar și cu inima

15 apr. 15:30   Externe
2857 0

Israelul are tot dreptul de a răspunde la atacul iranian, dar Marea Britanie îl îndeamnă să nu întreprindă acțiuni care să agraveze situația din Orientul Mijlociu.

Despre aceasta a declarat la televiziunea Sky News, ministrul britanic de Externe, David Cameron.

"Sperăm că nu va exista nicio acțiune de răspumns, în schimb atenția lumii ar trebui să se îndrepte spre Hamas, ei încă mai țin ostatici", a spus diplomatul.

Jurnalistul i-a cerut lui Cameron să comenteze declarația președintelui SUA, Joe Biden, care a afirmat că Israelul trebuie să "învingă".

"Cred că acest lucru este corect... Cred că este momentul să gîndească nu doar cu inima, ci și cu capul, să fii raționali și duri", a declarat ministrul britanic de externe.


Iranul a atacat Israelul în noaptea de 14 aprilie, ca răspuns la atac Israelului asupra consulatului iranian din Damasc, în Siria, la 1 aprilie. Autoritățile israeliene se pregăteau pentru un atac de amploare din partea Teheranului. În timpul atacului de cinci ore, republica islamică a lansat asupra Israelului 185 de drone, 30 de rachete de croazieră și 120 de rachete balistice, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari.

1
1
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?