Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Duma de Stat este îngrijorată de "pogromurile" în Ucraina

11 dec. 2013,, 10:35   Externe
3430 4
Foto: zn.ua
Deputații ruși au calificat Euromaidanul drept "miting neautorizat", uitînd că în Ucraina nu este nevoie de autorizare pentru a organiza adunări.

Duma de Stat a Federației Ruse (camera inferioară a parlamentului), marți, 10 decembrie, a adoptat declarația "Cu privire la situația din Ucraina".

Potrivit declarației, deputații Dumei de Stat "nu pot rămîne indiferenți față de evenimentele din Ucraina". "Mitingurile neautorizate, blocarea autorităților publice, ocuparea sediilor administrative, pogromurile, distrugerea monumentelor istorice duc la destabilizare în țară, generează consecințe economice și politice negative grave pentru populația Ucrainei," - se spune în declarație.

Parlamentarii ruși sînt alarmați în mod deosebit de "implicarea deschisă a oamenilor de stat străini în afacerile interne ale Ucrainei suverane, contrar tuturor normelor de drept internațional. Unii politicieni occidentali vorbesc la mitingurile organizate de opoziție, aducîndu-și aportul distructiv în agravarea situației politice din Ucraina".

Duma de Stat a Rusiei a chemat "forțele de opoziție din Ucraina să revină în cîmpul constituțional, să rezolve toate problemele cu care se confruntă țara în conformitate cu legislația națională".

În plus, Duma de Stat a făcut apel "la toate forțele politice din Ucraina să caute o cale pașnică de ieșire din situație și să acționeze în interesul poporului ucrainean".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?