Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Acordurile interguvernamentale prevalează asupra legislației UE

10 dec. 2013,, 16:30   Externe
3073 0
Foto: yugopolis.ru
Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, este de părere că acordurile interguvernamentale semnate între participanții la proiectul de gazoduct South Stream prevalează asupra legislației Uniunii Europene (UE) și dă asigurări că Europa va primi la termenele stabilite gaz prin acest gazoduct, informează ITAR-TASS.

'Din punct de vedere al dreptului internațional, actele UE sînt, pentru țările care fac parte din Uniune, legislație națională, iar acordurile interguvernamentale cu țările menționate (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Slovacia, Croația și Austria) sînt un act de drept internațional. În drept (...) funcționează principiul supremației dreptului internațional asupra legislației naționale', a declarat marți premierul rus, în timpul conferinței de presă susținute alături de omologul său sloven Alenka Bratusek, aflată în vizită oficială în Rusia.

Premierul rus a subliniat că acordurile existente trebuie să fie interpretate astfel și nu altfel. Cu toate acestea, 'pentru a nu intra în conflict, au fost desfășurate consultări'. Potrivit lui Medvedev, 'există diferite soluții și pentru a ține cont de interesul UE, și pentru ca proiectul South Strean să fie realizat'. 'Aceste decizii au caracter juridic, deoarece se află la confluența dintre drept și economie', a spus premierul rus.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?