X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un oraș din Ucraina a decis să se integreze în mod independent în UE

25 noi. 2013,, 10:18   Externe
12213 14
Foto: topnews.ru
Situat la granița cu Polonia, orașul ucrainean Rava-Russkaia intenționează să adere în mod independent la UE, în cazul în care guvernul Ucrainei refuză să integreze țara în Europa.

Acest lucru a fost anunțat de către primarul orașului, Irina Vereșciuk, la adunarea orășenilor, fiind trimisă și declarația respectivă în adresa Parlamentului European.

"Ucraina este Europa și locul său este în lumea civilizată și nu în robia imperială. Rava-Russkaia, ca un oraș situat la 2 km de Uniunea Europeană, mental, spiritual, cultural, istoric este Europa", - citează Gazeta.ua primarul orașului cu o populație de cinci mii de oameni.

"Comunitatea orașului nostru ca nimeni altcineva știe că Europa oferă oportunități și perspective. Și deaceea nu sîntem de acord, nu acceptăm, nu recunoăștem și nu ne supunem hotărîrii anti-ucrainene a guvernului. Vă rugăm să nu ascultați politicienii și funcționarii, majoritatea cărora desfășoară astăzi în mod deschis acțiuni anti-ucrainene, ci cetățenii de rînd, care spun "da" Europei , "da" acordului de asociere" , - a declarat primarul.

"Avînd în vedere acest lucru, vă rugăm să încheiați un acord de asociere între Uniunea Europeană și comunitatea teritorială a orașului Rava -Russkaia", - a concluzionat Vereșciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?