Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Valeriu Lazăr: Moldova negociază ultimele detalii din textele proiectelor acordurilor cu UE

12 noi. 2013,, 10:02   Societate
2703 3
Foto: noi.md
Moldova coordonează ultimele detalii ale textelor acordurilor de asociere şi de liber schimb cu UE, pe care le va parafa la Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius pe 28-29 noiembrie.

Potrivit Agenţiei "Infotag", despre aceasta a declarat în cadrul conferinţei de luni vicepremierul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, comunicînd că textele ambelor documente vor fi coordonate la business-forumul din capitala Lituaniei, la care va participa acesta şi vicepremierul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman.

"Vom semna ambele texte pentru parafare, eu – Acordul cu privire la Zona de Liber Schimb, iar doamna Gherman – de Acordul de asociere RM-UE", a spus acesta.

Potrivit lui Lazăr, în zilele ultimelor pregătiri lucrul cu comisarii europeni are loc în regim on-line.

Ministrul a răspuns la pretenţiile opoziţiei, care acuză puterea de "secretizarea"," netransparenţa textelor" acordurilor de asociere şi de liber schimb cu UE.

"După procedura parafării acestor acorduri le vom face publice pentru a fi discutate şi examinate pe larg de către societate", a spus Lazăr.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?