Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Medvedev: Trebuie să avem grijă ce va fi după Olimpiada de la Soci

11 noi. 2013,, 13:35   Externe
3113 0
Foto: yugopolis.ru
Premierul rus Dmitri Medvedev consideră că trebuie de avut grijă nu doar de desfășurarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci din anul 2014, dar și la soarta obiectelor olimpice după încheierea acestui eveniment.

”Sarcina noastră constă nu doar în a aduce infrastructura olimpică la cel mai înalt nivel de pregătire (sînt convins că vom reuși), dar să ne gîndim ce va fi ulterior”, a declarat Medvedev luni, în cadrul întrevederii cu vicepremierii. Șeful executivului rus a subliniat că tot ce va fi realizat trebuie de folosit în interesul tuturor locuitorilor Rusiei.

Astfel, potrivit lui Medvedev, Universitatea Olimpică Internațională din Soci trebuie să devină un centru de bază științifico-educațional în domeniul sportului. Premierul a comunicat că a semnat o dispoziție privind constituirea unui centru sportiv-curativ pentru copii la nivel național. Acest centru va fi creat în baza a două obiecte olimpice: terenul de gheață pentru antrenamente de hochei și arena mică pentru hochei pe gheață.

Medvedev a explicat că mijloacele pentru finanțarea acestui centru deja au fost prevăzute în bugetul federal pe anul 2014. În total, este vorba de subvenții în mărime de 260 milioane de ruble.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?