X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Secretomanie în reforma Procuraturii

9 noi. 2013,, 11:00   Societate
3589 0
Foto: mldones.md
După trei luni de amînări, autorităţile promit să facă public conceptul de reformare a Procuraturii pentru ca acesta să fie dezbătut cu societatea. Se va întîmpla săptămîna viitoare - spun unii deputaţi. Pînă atunci, oficialii nu vor să divulge în ce constă strategia, care trebuia să fie publicată încă în luna august. Nici angajaţii Procuraturii Generale nu oferă detalii. Dimpotrivă, se pare că nici ei nu au habar în ce constă reforma. Secretomania din jurul acestui concept întăreşte neîncrederea cu care este privit de opoziţie.

Proiectul este aşteptat şi de opoziţia parlamentară care are dubii că guvernarea vrea să elibereze procuratura de sub controlul său.

Procurorul general, Corneliu Gurin nu a fost de găsit pentru a comenta. Anterior mai mulţi experţi au declarat că reformarea Procuraturii Generale va fi mimată de ochii donatorilor externi. Contribuabilii Uniunii Europene acordă mijloace financiare impunătoare în acest scop. Din 60 de milioane de euro oferite pentru reforma în justiție, 13 milioane sînt destinate reformării procuraturii.

VIDEO
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?