Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Accesul PCRM la APCE, blocat (VIDEO)

7 noi. 2013,, 10:08   Politică
3990 2
Foto : flux.md
Guvernarea nu vrea ca opoziţia să vorbească despre problemele Republicii Moldova, în cadrul structurilor europene. O spune deputatul comunist Grigore Petrenco, care susţine că din acest motiv preşedintele Legislativului nu a aprobat participarea sa la şedinţa Comisiei Monitorizare din cadrul APCE, care va avea loc la 7 noiembrie, la Paris. De partea cealaltă, Igor Corman afirmă că deputatul PCRM trebuie să-şi argumenteze vizita. Şi asta pentru că Parlamentul nu are suficiente resurse pentru a finanţa deplasările aleşilor.

Grigore Petrenco spune că guvernarea nu vrea ca un reprezentant al opoziţiei să fie prezent la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, mai ales după ce APCE a decis luna trecută să nu scoată Moldova de sub monitorizare.

Petrenco afirmă că, în calitate de membru al Comisiei Monitorizare a APCE, unde a fost delegat de către grupul stîngii europene, prezenţa lui la şedinţele Adunării este obligatorie. Preşedintele Parlamentului susţine contrariul.

Grigore Petrenco spune că decizia guvernanţilor va stîrni reacţii vehemente din partea conducerii Consiliului Europei. Mai mult, alesul PCRM aminteşte despre o situaţie similară care a avut loc acum doi ani. Atunci, fostul preşedinte al Parlamentului, Marian Lupu, nu a acceptat deplasarea deputatului PCRM la o şedinţă APCE. Petrenco a ajuns totuşi în Franţa, din resurse proprii. Ulterior, Adunarea Parlamentară a decis că Legislativul de la Chişinău trebuie să-i restituie acestuia cheltuielile.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?