Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Timofti promite salarii și pensii majorate pînă la viitoarele alegeri parlamentare

1 noi. 2013,, 10:27   Societate
5233 3
Foto: noi.md
Bugetarii și pensionarii vor avea parte de o majorare a salariilor și pensiilor pînă la finele anului viitor, cînd se termină mandatul actualului parlament. Declarația a fost făcută de șeful statului, Nicolae Timofti, aseară, în cadrul unei emisiuni la postul public național de televiziune, relatează NOI.md.

Nicolae Timofti declară că, în prezent, la nivel central se discută o posibilă majorare a pensiilor și salariilor profesorilor și medicilor. ”Eu vă asigur că dacă noi vom realiza planurile de integrare europeană o să avem acel nivel de dezvoltare economică și de trai care ne va da posibilitate să asigurăm învățătorii și medicii cu salarii decente. Schimbări pozitive în folosul omului vor fi în timpul apropiat. Cetățenii noștri trebuie să fie răbdători și înțelegători. De bine de rău, deocamdată avem pensii și salarii. În cazul mărimii acestora, da, este o problemă. Însă va fi rezolvată pînă la alegerile parlamentare”, a precizat președintele.

Amintim că, recent, guvernul a avizat pozitiv inițiativa președintelui R. Moldova de majorare a salariilor judecătorilor, cu scopul de a contracara corupția în sistemul judiciar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?