Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Sturza: Un referendum ar putea inversa opțiunile de integrare a RM

1 noi. 2013,, 10:16   Politică
5657 6
Foto: vedomosti.md
„Urmărind astăzi opţiunile populaţiei Republicii Moldova, dacă s-ar face un referendum, îmi pare că ne-am putea trezi, peste noapte, cu o situaţie de inversare a opţiunilor”, - este de părere ex-premierul Ion Sturza.

În interviul pentru postul de radio Europa Liberă acesta a declarat că nu crede în declarațiile că Moldova este în centrul atenției UE, subliniind că „ Moldova astăzi este prinsă într-un joc geopolitic, de anvergură, în care rolul principal îi revine Ucrainei. Moldova merge, aşa, un pic remorcată...”.

„ Încă doi ani în urmă, mulţi de la Chişinău erau foarte supăraţi că parcursul european al Republicii Moldova este umbrit sau condiţionat de progresele Ucrainei. Vedem că lupta mare se duce pentru Ucraina şi nu pentru Moldova... Parcursul european al Republicii Moldova este umbrit sau condiţionat de progresele Ucrainei. Pînă la urmă, s-a văzut că locomotiva – care ne trage şi pe noi în Uniunea Europeană – şi piesa importantă care contează este Ucraina, care va semna Acordul de Asociere, la Vilnius. Noi, din păcate, doar vom parafa acest document. Vedem că lupta mare se duce pentru Ucraina şi nu pentru Moldova”, - a subliniat Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?