Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Vladimir Voronin despre renunțarea lui Plahotniuc la mandatul de deputat

28 oct. 2013,, 15:14   Societate
5061 6
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a salutat decizia vice-preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, de a renunţa la mandatul de deputat, propunînd majorităţii parlamentare să-i urmeze exemplul.

Potrivit agenţiei "Infotag", Voronin a spus că "un astfel de exemplu trebuie să urmeze şi întreg PDM-ul, PLDM-ul şi PL-ul".

"Aceste acţiuni coincid cu cerinţele PCRM, cu politica pe care o promovăm în Parlament şi în societate. Iminenţa alegerilor parlamentare anticipate şi a schimbului de putere este evidentă. Aceasta nu este opinia mea sau a colegilor de partid, ci este opinia poporului. O astfel de opinie este expusă de oamenii simpli din fiecare localitate", a spus Voronin.

Acesta subînţelege că "dacă Plahotniuc a făcut o astfel de favoare cetăţenilor, trebuie ca toţi să îi urmeze exemplul, pentru că RM trebuie să meargă înainte, iar cînd de ea sînt legate aceste greutăţi, aceste partide, aceste rare exponate ale muzeului, ce reprezintă interesele ţării, Moldova nu are nici o şansă".

Voronin a accentuat că coaliţia de guvernămînt trebuie să întoarcă urgent puterea poporului şi să nu promoveze ideea integrării europene.

"Indiferent dacă este vorba despre Acordul de la Vilnius sau alt acord, să ştiţi că nu vor reuşi nimic. Ei trebuie să plece, să ofere Moldovei o gură de aer proaspăt, să-i ofere posibilitatea singură să-şi aleagă soarta şi viitorul", a concluzionat liderul PCRM.

Plahotniuc a susţinut luni un briefing, în cadrul căruia a anunţat despre intenţia lui de a renunţa la mandatul de deputat şi de a se ocupa de proiecte cu caracter social în cadrul PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?