X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

MANIFESTAȚIA planificată de Coaliție va favoriza guvernarea chiar dacă pe alocuri calcă strîmb ‒ declarație

23 oct. 2013,, 15:17   Politică
3375 2
Foto: noi.md
Intenția Coaliției Pro-Europene de a organiza pe data de 3 noiembrie o acțiune de amploare în Piața Marii Adunări Naționale este una binevenită. Despre aceasta au declarat unii experți pentru NOI.MD, solicitați să comenteze situaţia coaliției de Guvernare, transmite NOI.md. Potrivit lor, această acțiune este în susținerea ideii europene, dar totodată poate fi calificată și ca răspuns al Coaliției la ultimele manifestații organizate de PCRM.

Analistul politic, Anatol Țăranu, a declarat că evenimentul, care vine să susțină idea integrării europene şi că se cereau a fi organizate mai înainte, cînd a devenit clar că Republica Moldova s-a plasat ferm în calea integrării Europene. Expertul consideră că întrunirea nu ar putea să genereze conflicte.

“Asemenea manifestație vine să confirme faptul susținerii masive care există în societatea noastră față de idei privind integrarea europeană. Nu văd cum o asemenea manifestație ar putea să degenereze în confruntări. Acest lucru poate să se întîmple doar în cazul dacă se vor găsi forțe politice care vor încerca să le provoace. Indiscutabil, că o asemenea manifestare e răspunsul adresat comuniștilor, care sînt adepții orientării eurasiatice ”, a spus Anatol Țăranu.

În același timp, analistul politic, Corneliu Ciurea, a spus că intenția este salutabilă iar ca argument a adus două explicații. Primul, că ideea europeană în prezent este în defensivă, iar al doilea că mitingul va contribui la favorizarea Guvernării.

“Ideea europeană în prezent este în defensivă. Sînt foarte mulți dușmani ai ei care speculează și comunică cu publicul creînd o imagine negativă ideii europene. În aceste condiții, o acțiune hotărîtă a guvernanților și un număr mare de persoane prezente la acțiune, ar putea să amelioreze situația. În al doilea rînd, este cazul ca Guvernarea să întreprindă acțiuni care să contracareze demersul comuniştilor din ultima perioadă. Această acțiune ar putea favoriza guvernarea și ar putea demonstra că este susținută chiar dacă pe alocuri calcă strîmb ”, a spus Ciurea.

Întrebat la ce s-a referit cînd a spus că Guvernarea calcă strîmb, Ciurea a spus că este vorba despre ultimele scandaluri cu Banca de Economii și Aeroportul Internațional Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?