X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Trecerea ANSA sub egida Guvernului va duce la anularea multor acorduri - Gheorghe Gaberi

23 oct. 2013,, 15:09   Societate
5003 1
Foto: noi.md
"Trecerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) sub egida Guvernului va duce la anularea numeroaselor acorduri importante, semnate cu organizaţiile internaţionale", consideră directorul acesteia, Gheorghe Gaberi.

Solicitat de corespondentul "Infotag", acesta a explicat că "în urma deciziei Guvernului, va fi nevoie de schimbat regulamentul agenţiei, iar ca urmare, numeroase acte îşi vor pierde valoarea juridică".

"Vom fi nevoiţi să semnăm aceleaşi acorduri din nou, fapt ce va necesita timp, iar pînă atunci vom fi o instituţie cu o denumire frumoasă, nimic mai mult", consideră Gaberi.

El nu a exclus că odată cu trecerea agenţiei în subordinea Guvernului va fi schimbată şi componenţa personalului.

"Nu este clar, de ce este necesar de a adopta astfel de decizii. În multe ţări agenţiile pentru siguranţa alimentelor se află sub egida Ministerului Agriculturii. La noi, de asemenea, 90% din activitate ţine de ramura agricolă", a spus directorul ANSA.

Potrivit lui, prin această decizie, Guvernul a anunţat agenţia despre această trecere fără a lua în consideraţie părerea acesteia.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a fost creată la începutul lui 2013 sub egida Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, prin fuziunea Agenţiei Sanitar-veterinare şi pentru Siguranţa Produselor de Origine Animală şi a Inspectoratului General de Supraveghere Fitosanitară şi Control Semincer.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?