Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Oraşul Costeşti a fost conectat la apeduct şi canalizare

24 iun. 2018,, 17:15   Societate
3827 0

Investiţii de milioane în nordul ţării. Agenția de Dezvoltare Regională Nord implementează mai multe proiecte ce schimbă în bine viaţa oamenilor.

Bunăoară, locuitorii din satul Duruitoarea Veche şi din orășelul Costești din raionul Rîșcani au fost conectaţi la apeduct şi rețeaua de canalizare.

În a doua etapă a proiectului, vor mai fi racordate încă 28 de localități din acelaşi raion.

" Conform proiectului, a fost montat sistemul de canalizare și apeductul în satul Duruitoarea Veche, absolut totul nou. Parțial, în orașul Costești, au fost înlocuite rețele de apeduct și de canalizare, care sînt încă din perioada sovietică", a spus Igor Baranevschii, director „Apă-Canal”, Costești.

Oamenii spun că în localitățile lor condițiile de trai s-au îmbunătățit simțitor.


"Avem și apeduct, și canalizare. Apă avem permanent, nu avem probleme. Avem și mașină automată, și baie", a spus Vadim Roşca, rezident, PI Edineț.

"Suntem foarte mulțumiți, apă avem permanent, apa e de calitate și sîntem foarte mulțumiți."

Din banii Fondului Naţional de Dezvoltare Regională a fost construit şi Parcului Industrial Edineț, un complex de birouri în care își desfășoară activitatea cinci agenți economici, care au aproximativ 500 de angajați.

"Am ales spații economice anume aici, pentru că ne oferă posibilitate să ne lărgim pe măsura ce crește și compania. Avem spațiu destul de modern. "

De asemenea, din banii acordaţi de ADR nord este renovat şi Centrul de Sănătate Publică din orașul Drochia. Suma totală se ridică la 10 milioane de lei.

"Este bine că repară. Va fi plăcut, frumos și curat. "

"Foarte bine! Toți sînt mulțumiți."

Managerul Centrului de Sănătate Publică din Drochia spune că din 1984 nu s-au mai făcut reparaţii capitale.

"A fost schimbat acoperișul, practic, tot acoperișul, schimbate ferestrele, ușile din exterior, fațada termoizolată. Au mai rămas lucrările de renovare mai avem încă cîțiva pereți, și să finisează proiectul în luna august 2018", a spus Emilia Lopatenco, manager CSP, Drochia.

De serviciile centrului renovat vor beneficia aproximativ 80 de mii de oameni.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?