Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Miting la parlament! Femeile din mediul rural se plîng că sînt marginalizate

18 oct. 2013,, 13:45   Societate
3331 0
Foto: wordpress.com
Aproape 50 de femei sindicaliste din mediul rural au înmînat astăzi deputaților o listă cu un șir de revindicări sociale. Acestea solicită parlamentului să acorde o atenție mai sporită problemelor ce vizează condițiile de trai, angajarea în cîmpul muncii, munca la negru, violența în familie, accesul la servicii medicale și altele, transmite NOI.md.

Totodată, femeile din mediul rural solicită autorităților centrale stabilirea indemnizaţiei la naşterea copilului în mărime 5 mii de lei, neadmiterea măririi contribuţiilor la medicina prin asigurare cu 1%, majorarea cuantumului pensiei minime pînă la nivelul minimului de existenţă, asigurarea accesului femeilor din mediul rural la servicii medicale calitative etc.

”Majoritatea populaţiei rurale se află la limita sărăciei, salariile şi pensiile agricultorilor sînt umilitoare. Îngrijirea medicală este costisitoare, necalitativă şi teritorial îndepărtată. Se încalcă flagrant demnitatea şi onoarea femeii”, a specificat președintele Consiliului de femei din cadrul Federației ”Agroindsind”, Daria Bostan.

Unii deputați au promis să analizeze cerințele femeilor. Sindicalistele cer soluţionarea revendicărilor pînă la 20 noiembrie, în caz contrar vor recurge la acțiuni de protest.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?