X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un oficial român comentează eficiența raportului de monitorizare a R.Moldova, audiat recent la Strasbourg

16 oct. 2013,, 15:24   Societate
2648 0
Foto: elldor.info
Raportul de monitorizare a obligaţiilor şi angajamentelor Republicii Moldova faţă de Consiliul Europei, audiat la Strasbourg în cadrul sesiunii de toamnă a APCE, reprezintă pentru R. Moldova o foaie de parcurs clară către etapa postmonitorizare. Declarația aparține deputatului Partidului Național Liberal, Ionuț-Marian Stroe, membru supleant al Delegației Parlamentului României la APCE, și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

”Cel mai important aspect în acest sens reprezintă adoptarea unui amendament ce evocă în mod explicit perspectiva încheierii monitorizării în condițiile îndeplinirii recomandărilor cuprinse în proiectul de rezoluție. Această formulare poate fi interpretată ca stabilind o foaie de parcurs foarte clară a Moldovei către etapa postmonitorizare în cadrul CE. Nici un alt raport recent al APCE nu a inclus o asemenea prevedere. În pofida dificultăților politice din această primăvară, Chișinăul a reușit să atragă simpatia majorității opiniilor de la Strasbourg. Raportul a fost susținut prin vot de către foarte multe state membre UE a căror poziție contează în sona decizională a Europei”, a declarat Ionuț-Marian Stroe.

Totodată, deputatul PNL a subliniat că luna viitoare este una determinantă pentru R. Moldova. ”Este o lună care va stabiliza situația odată pentru totdeauna. Este vorba despre summitul de la Vilnius”, a adăugat oficialul român.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?