Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Moscova a sugerat Moldovei să rezolve problemele practice ale reglementării transnistrene

10 oct. 2013,, 02:25   Politică
4051 4
Foto: users.heeloo.ro
Rusia a propus Moldovei "să-şi concentreze forţele asupra rezolvării problemelor practice" privind reglementarea conflictului transnistrean. Despre aceasta s-a declarat miercuri în cadrul consultărilor de la Moscova între Secretarul de Stat, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei şi omologul său moldovean, Valeriu Chiveri.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG" cu trimitere la mass-media rusă, "a avut loc un schimb de opinii pe seama unui spectrul larg de teme actuale ale extinderii colaborării moldo-ruse. A fost accentuată importanţa ulterioarei interacţionări în cadrul Ministerelor Afacerilor Externe a celor două ţări. Părţile, de asemenea, au revizuit agenda zilei pentru viitoarele contacte la nivel înalt în cadrul evenimentelor din cadrul CSI".

Separat a fost discutată situaţia reglementării conflictului transnistrean.

"Luînd în considerare reuniunea Conferinţei permanentă pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană care a avut loc la Bruxelles, în octombrie, partea rusă a accentuat necesitatea de a mobiliza forţele pentru soluţionarea chestiunilor practice cu scopul de a consolida încrederea în regiune şi de a ajunge la compromisuri", comunică mass-media din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?