X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Bashar al-Assad: Turcia va plăti scump pentru sprijinul acordat 'teroriștilor'

5 oct. 2013,, 11:28   Externe
2263 0
Foto: pomalu.ru
Turcia va plăti scump pentru sprijinul acordat 'teroriștilor' care luptă împotriva regimului sirian, a afirmat președintele sirian Bashar al-Assad într-un interviu pentru un post de televiziune turc, difuzat vineri, relatează AFP.

'Într-un viitor apropiat, acești teroriști vor crea consecințe pentru Turcia. Iar Turcia va plăti foarte scump', a declarat Assad pentru postul Halk-TV, întrebat în legătură cu prezența rebelilor jihadiști afiliați grupării Al-Qaida la granița turcă.

'Nu se poate să vă folosiți de terorism ca de o carte de joc și să v-o puneți în buzunar, pentru că (terorismul) este ca un scorpion care nu ezită să vă înțepe cînd are ocazia', a mai afirmat Bashar al-Assad.

În același interviu, liderul de la Damasc a adus acuzații dure premierului turc Recep Tayyip Erdogan, afirmînd că tot ce spune acesta despre Siria și poporul său sînt numai 'minciuni'. 'Erdogan nu a făcut decît să susțină teroriștii' în Siria, a adăugat președintele Assad.

Întrebat despre elicopterul sirian doborît de aviația turcă la 16 septembrie, Bashar al-Assad a recunoscut că aparatul, căzut pe teritoriul sirian, încălcase spațiul aerian al Turciei. El a justificat intruziunea explicînd că elicopterul în cauză urma să împiedice 'infiltrarea unui număr mare de teroriști' din Siria în Turcia. În continuare, Assad a afirmat că cei doi piloți ai aparatului au fost 'decapitați cu sălbăticie' de rebelii sirieni după ce au fost capturați în viață.

Guvernul islamic-conservator turc, foarte ostil față de regimul de la Damasc, este unul din cei mai fervenți susținători ai rebeliunii siriene, amintește France Presse.

Joi, parlamentul turc a prelungit cu un an mandatul care autorizează o desfășurare a trupelor sale în Siria în caz de necesitate, guvernul de la Ankara susținînd că forțele președintelui Bashar al-Assad au folosit armele chimice și că aceasta reprezintă o amenințare pentru Turcia.

Armata turcă ripostează la orice proiectil sirian care cade pe teritoriul său, însă nu a dus nicio operațiune pe teritoriul sirian, notează agenția citată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?