Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Presa: Băsescu este îngrijorat că R.Moldova ar putea abandona calea integrării europene

2 oct. 2013,, 02:43   Politică
4791 21
Foto: feroviarul.ro
Preşedintele României Traian Băsescu a declarat, la întîlnirea cu Igor Corman, preşedintele Parlamentului RM, că există posibilitatea ca R.Moldova să se răzgîndească în ultimul moment şi să prefere apropierea de Uniunea Vamală Rusia-Belarus în locul integrării UE, potrivit agenţiei ruse Rosbalt.

Potrivit agenţiei ruse Rosbalt, în cursul întîlnirii pe care a avut-o cu preşedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, Băsescu a exprimat preocupare că Republica Moldova ar putea repeta scenariul armean, în contextul în care Guvernul de la Erevan a preferat în ultimul moment să semneze acorduri cu Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, deşi existau premisele integrării europene.

"Aţi văzut ce a făcut Armenia, s-a răzgîndit în ultimele 24 de ore", i-a spus Băsescu lui Corman, conform agenţiei ruse Rosbalt. Potrivit agenţiei ruse, Băsescu a notat că reacţiile opoziţiei din R.Moldova sugerează reticenţă faţă de semnarea acordurilor de liber-schimb şi asociere cu Uniunea Europeană.

"Aveţi misiunea patriotică de a rămîne la putere în 2014-2015 pentru a ratifica acordurile (europene), astfel încît acestea să nu rămînă simple poveşti", i-a sugerat Băsescu lui Corman.

Speakerul Corman a fost de acord cu președintele român: "Scopul nostru principal la Vilnius – a parafa acordurile la Vilnius și a le semna anul viitor, pînă la expirarea mandatului actualului Parlament. Acest lucru va face ireversibil procesul de integrare europeană".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?