X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4047

Socialiștii cer audieri parlamentare. Vezi pentru ce

30 sep. 2013,, 14:42   Politică
3103 0
Foto: socialistii.md
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova cere audieri parlamentare pe marginea fluctuaţiei cursului valutar. Solicitarea a fost făcută astăzi, în cadrul unui miting organizat în fața sediului Băncii Naţionale a Moldovei, transmite NOI.md.

Socialiştii menţionează că pe piaţa valutară se înregistrează manipulări majore, iar în viitorul cel mai apropiat ne putem aştepta la o creştere serioasă a preţurilor. Mai mult, liderul socialiştilor, Igor Dodon, susţine că creșterea cursului valutar, atestată în prezent, ar putea amplifica efectele reducerii exporturilor şi remitenţelor pe viitor. În consecinţă, creşterea cursului valutar va duce la majorarea preţurilor, iar pe fundalul creşterii impozitelor şi al unor salarii şi pensii modeste, sărăcia va deveni mai pronunţată, a declarat Dodon.

În aceste condiții, PSRM solicită Băncii Naţionale a Moldovei şi guvernului să intervină imediat în stabilizarea situaţiei pe piaţa valutară pentru ”a opri aceste manipulări făcute în interese personale sau de grup”. De asemenea, deputaţii socialişti solicită audierea guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?