Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Ploaia și vîntul puternic au cauzat distrugeri în nordul țării

11 iun. 10:39   Societate
11505 0

Conform informaţiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, ploile și vîntul puternic înregistrate pe data de 8 iunie 2024 au provocat mai multe pagube în raioanele țării.

Astfel, conform datelor raportate, mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate în localitățile din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni.

În raionul Ungheni, satul Măcărești în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost afectate circa 11 hectare de viță-de-vie, 12 hectare de floarea soarelui, 10 hectare de porumb și 20 hectare de grîu.

Precipitațiile cu grindină și vînt puternic au distrus circa 280 hectare de porumb în raionul Soroca. Tot aici, precipitațiile au afectat 43 hectare de livezi, circa 130 hectare de floarea soarelui, precum și circa 80 hectare de terenuri agricole cu semănături.

De asemenea, rafalele de vînt puternic au deteriorat acoperișul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca. Aici, vîntul a smuls și a deteriorat circa 204 foi de ardezie, 160 m2 lambriu din lemn și 2 m3 cherestea.


Tot, pe data de 8 iunie, în raionul Nisporeni, în localitățile Bărboieni și Soltănești, ploile torențiale cu grindină ai nimicit 24 hectare de livezi și 26 hectare de viță-de-vie.

Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în raioanele unde au fost înregistrate prejudicii pentru evaluarea pagubelor materiale. (poza de simbol)

0
0
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?