Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Protest la Ciocana. Comercianții pieței din sector se plîng că fiscul încearcă să le închidă afacerile (VIDEO)

24 sep. 2013,, 17:45   Societate
5173 1
Foto: protv.md
Zeci de comercianți din piața de la Ciocana au protestat astăzi în stradă, nemulțumiți de numeroasele controale ale fiscului și înghețarea conturilor administrației pieței. Prime.md scrie că în aceste condiții, piața riscă să-și sisteze activitatea de la 1 octombrie curent, relatează NOI.md.

Comercianţii se plîng că fiscul efectuează verificări zilnice, aplicîndu-le amenzi usturătoare fără motiv începînd cu 1 septembrie. ”Ei în fiecare zi vin și închid cîte 10-15 locuri de muncă”, a spus un protestatar.

Administraţia pieţei susţine că cei de la fisc le-a îngheţat conturile și nu poate efectua transferuri, achita arenda şi serviciile comunale. Asta fiindcă a refuzat să plătească ilegal taxe uriaşe pentru încetarea controalelor, a subliniat administratorul pieței, Vasile Petrea.

În faţa protestatarilor s-a prezentat şeful Inspectoratului Fiscal municipal Chișinău, Vitalie Balinschi, care acuză administraţia de evaziuni fiscale. ”Nu închide nimeni piața. Nu avem noi așa atribuții. Unii agenți economici din această piață se adresează la noi și ne spun că o parte dintre contribuabili nu activează în mod legal”, a menționat Vitalie Balinschi.

Comercianţii ameninţă că vor continua protestele în cazul în care nu li se va face dreptate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?