X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Consilier PLDM, acuzat de escrocherii și delapidări de avere în proporții deosebit de mari

24 sep. 2013,, 15:09   Societate
3211 4
Foto: hotnews.md
Consilierul PLDM din cadrul Consiliului local Dănceni, raionul Ialoveni, Grigore Condrea, este acuzat de către mai mulți consăteni de escrocherii și delapidări de avere în proporții deosebit de mari. Aceștia, în frunte cu Mișcarea Populară Antimafie, au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Grigore Condrea a creat, încă pe cînd era primar al satului, o asociație de economii și împrumut, care astăzi este pe cale de a fi lichidată, fără a fi returnați localnicilor banii stocați în conturi, transmite NOI.md.

Oamenii susțin că au pus la păstrare în conturi sume de bani în valoare de 50, 100, 150 de mii de lei și mai mult. Aceștia îl acuză de furt pe fostul primar, Grigore Condrea, care le-a garantat că asociația va contribui la dezvoltarea satului. Deja sînt mai mult de doi ani de cînd membrii asociației încearcă să-și obțină banii din conturi, dar fără rost. Ei susțin că de fiecare dată sînt duși cu vorba, în pofida numeroaselor scrisori adresate mai multor instituții, inclusiv Partidului Liberal Democrat din Moldova.

În aceste condiții, cei 48 de depunători, victime ale escrocheriei, din totalul celor peste 100 de membri ai asociației, solicită autorităților centrale, îndeosebi guvernului, să se implice pentru a le întoarce banii depuși și a-l trage la răspundere pe Grigore Condrea și fiul acestuia, Vadim Condrea. Oamenii susțin că este vorba despre o sumă totală de 4 milioane 400 de mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?