|
Foto : timpul.md |
Comisia guvernamentală privind securitatea alimentară a constatat lipsa unei reacții prompte din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în ceea ce privește aplicarea restricțiilor asupra activității restaurantului ”Golden Nica”. Despre aceasta a declarat astăzi la guvern viceprim-ministrul, Tatiana Potîng, notează NOI.md.
„Deși la doi septembrie, medicul șef sanitar de stat a dispus sistarea activității restaurantului în cauză, totuși acesta a continuat să lucreze. În rezultat, pentru că s-a verificat calitatea certificatelor, și nu a produselor, am avut astfel de consecințe – 170 de persoane intoxicate și una decedată. Comisia guvernamentală a constatat o lipsă de dialog între Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Național de Sănătate Publică. Deși s-a constatat deja că în carnea de pui servită la acele nunți erau bacterii Salmonella, totuși mîine vor fi prezentate rezultatele finale ale expertizei”, a precizat Potîng.
La rîndul său, premierul Iurie Leancă a spus că nu vede eficiența agenției: „Noi creăm aceste agenții nu pentru a bifa în fața europenilor, ci pentru a asigura securitatea alimentară a oamenilor. Agenția a fost dotată cu utilaj performant, dar eu nu văd, deocamdată, eficiența activității acestei instituții”, a menționat Leancă.
Amintim că, în perioada 31 august - 6 septembrie, în urma participării la nunți organizate la restaurantul ”Golden Nica” din Chișinău, 170 de persoane au suferit intoxicații alimentare, iar o persoană a decedat.
În prezent, directorul localului în cauză se află în arest la domiciliu.
Adăuga comentariu