COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2825
Puterea stiri: 6431
Coronavirus stiri: 7307

Stai pe scaun multe ore pe zi? Asta te poate trimite pe patul de spital

1 iun. 04:30   Sănătate
1327 0

Сercetătorii au asociat statul pe scaun pentru mult timp cu un număr de probleme medicale printre care se află obezitatea şi sindromul metabolic.

Studiile au arătat că statul pe scaun pentru mai multe ore creşte semnificativ riscul de deces provocat de boli cardiovasculare şi cancer, informează Mayo Clinic.

Un studiu recent a comparat adulţi care îşi petreceau mai puţin de 4 ore pe zi aşezaţi în faţa televizorului cu alţi adulţi care făceau asta zilnic, pentru mai mult de 4 ore.

La finalul cercetării s-a constatat că aceştia din urmă aveau un risc de deces din orice cauză cu 50% mai ridicat şi un risc de apariţie a bolilor cardiovasculare (dureri în piept, atacuri de cord) cu aproximativ 125% mai ridicat decît ceilalţi participanţi.

Statul în fund în faţa televizorului nu este singura problemă.

Specialiştii avertizează că şi statul jos la birou, dar şi şofatul timp îndelungat poate avea aceleaşi efecte ca statul jos în faţa televizorului.

Potrivit Mayo Clinic, e indicat să petrecem mai puţin timp pe scaun şi să facem mai multă mişcare.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽