Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Comerţul duty-free la hotarul terestru al R. Moldova riscă să dispară

16 sep. 2013,, 10:23   Societate
4010 0
Foto: airport.md
Comerţul duty-free la hotarul terestru al R. Moldova ar putea fi interzis. Cel puțin așa prevede proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2014 propus spre aprobare guvernului de către Ministerul Finanţelor, transmite NOI.md.

În cadrul documentului se menționează că propunerea a fost coordonată cu Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina. "Avînd în vedere faptul că prevederile legislaţiei vamale ale Republicii Moldova în domeniul comercializării mărfurilor prin intermediul magazinelor duty-free diferă de cele ale Uniunii Europene, în contextul alinierii graduale a acesteia la practica comunitară, se propune ca magazinele duty-free să funcţioneze numai în aeroporturi, porturi maritime şi la bordul aeronavelor care efectuează curse în trafic internaţional de pasageri", se precizează în proiectul de lege scrie adevărul.md.

Ca urmare vor avea de suferit îndeosebi companiile Moldclassica International şi Dufremol ale milionarului Ilan Shor şi Le Bridge a milionarului Ben Arif. Estimările arată că volumul vînzărilor anuale în magazinele duty-free din Moldova este de peste 300 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?