Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Valeriu Lazăr: Sistarea livrării vinurilor moldovenești în Rusia ar putea fi o decizie politică

11 sep. 2013,, 11:54   Economie
3223 2
Foto : moldnews.md
Ministrul economiei, Valeriu Lazăr, admite că decizia Federației Ruse de a interzice importul de vinuri moldovenești pe teritoriul său ar fi una cu tentă politică. Despre aceasta oficialul a menționat într-o intervenție pentru reuters.com.

„Va trebui să ne clarificăm unde se termină problemele tehnice cu privire la calitatea vinurilor moldovenești și unde încep aspectele politice”, a declarat Valeriu Lazăr.

Totodată, și purtătorul de cuvînt al prim-ministrului, Liliana Vițu, a declarat pentru ria.ru: „Sîntem în așteptarea unei declarații oficiale din partea serviciului sanitar rus. Republica Moldova a înăsprit controlul calității producției vitivinicole, iar în țară au loc reforme în industria vinificației”.

Menționăm că pe 10 septembrie, șeful Serviciului Sanitar al Federației Rusiei, Ghenadi Onișcenko, a anunțat despre interzicerea importului de vinuri moldovenești. „În tehnologia de prelucrare, depozitare a materialelor și a produselor finite au fost depistate încălcări. Și acest lucru este inacceptabil pentru o producție civilizată”, a precizat Onișcenko.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?