X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Liberalii reformatori au sesizat CC privind concesionarea aeroportului

9 sep. 2013,, 14:20   Politică
3723 0
Foto: inprofunzime.md
Deputații liberali reformatori au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită exercitarea controlului constituționalității Hotărîrii Guvernului din 30 mai 2013 cu privire la concesionarea activelor ÎS ”Aeroportul Internațional Chișinău” și a condițiilor concesionării acestora prin prisma depășirii atribuțiilor de către un guvern demisionar la acea etapă. Anunțul a fost făcut acum o oră de către reformatori într-o conferință de presă, transmite NOI.md.

Reformatorii califică hotărîrea în cauză ca fiind neconstituțională, întrucît la acea vreme guvernul avea statut de interimat. ”În data de 29 mai 2013, guvernul a adoptat hotărîrea nr.231 din 30 mai curent, menționată în Monitorul Oficial ca fiind din data de 30 mai. Deși ședința guvernului a avut loc în data de 29 mai, a fost decisă aprobarea concesionării activelor ÎS ”Aeroportul Internațional Chișinău” și a condițiilor concesionării acestora. Această situație ne face să credem că această hotărîre a guvernului este neconstituțională, iar depunerea sesizării nu înseamnă deloc un conflict în coaliția pro-europeană”, a precizat liderul reformatorilor, Ion Hadârcă.

În context, deputatul reformator Ana Guțu a remarcat și alte încălcări. ”În cadrul desfășurării concursului de concesionare a ÎS ”Aeroportul Internațional Chișinău” a fost încălcat principiul transparenței. Comunicatul informativ despre concesionarea aeroportului nu a fost publicat nici în Monitorul Oficial, și nici pe pagina web a Agenției Proprietății Publice. Pornind de la aceste constatări, vom cere Ministerului Economiei să anuleze concursul dat și să pregătească unul nou, bazat pe concurență deschisă și transparență. În cazul în care acest lucru nu va fi realizat, vom ataca în judecată legalitatea concursului”, a specificat Ana Guțu.

Amintim că săptămîna trecută, printr-o hotărîre de guvern, ÎS ”Aeroportul Internațional Chișinău” a fost dată în concesiune pe o perioadă de 49 de ani SRL-ului ”Avia-Invest”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?