Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Oficiali ai Țărilor de Nord şi Baltice (NB8): presiunea Rusiei asupra Moldovei este inacceptabilă

4 sep. 2013,, 12:45   Politică
2894 5
Foto: adevarul.ro
„Orice ameninţare economică sau presiune politică îndreptate împotriva partenerilor din Est pentru aspiraţiile lor europene şi angajamentele faţă de UE sînt inacceptabile“, se arată într-un comunicat semnat de reprezentanţii Țărilor de Nord şi Baltice, potrivit lithuaniatribune.com.

Reacția a apărut ca urmare a declarațiilor vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, făcute în timpul recentei sale vizite în Republica Moldova. Amintim că acesta a spus că „tendințele de eurointegrare ale Republicii Moldova vor cauza o revizuire a acordurilor cu Rusia şi vor complica soluţionarea problemei transnistrene“.

Ministrul de Externe al Lituaniei susține că: «În ultima vreme am auzit declaraţii de la analişti şi oficiali de rang înalt, spunînd: «nu trebuie să semnaţi Acordul de Asociere, nu trebuie să vă apropiaţi de Europa pentru că veţi avea de suportat consecinţe». Este dificil să apreciem aceste măsuri ca fiind altceva decît presiune politică“, se mai arată în comunicat.

De asemenea, este specificată poziția Ţărilor de Nord şi Baltice, care declară că la Summitul de la Vilnius ar trebui să demareze acorduri relevante atît cu Republica Moldova, cît și cu Georgia şi Armenia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?