X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

«Povara bunătății» lui Ion Druță – scriitorul împlinește astăzi 85 de ani

3 sep. 2013,, 12:22   Societate
5317 0
Foto : trm.md
Prilej frumos pentru admiratorii operei lui Ion Druță de a mai aduce astăzi încă o dată tribut creației sale. Prozator, dramaturg, academician ‒ adevărat monstru sacru al literaturii noastre ‒ a ajuns la onorabila vîrsta de 85 de ani.

Ion Druță s-a născut în satul Horodiște. Or, viața țăranilor, a oamenilor simpli, care muncesc de dimineață pe cîmp este reprezentativă pentru operele sale. Istoria neamului, înțelepciunea, care are rădăcini adînci în mediul rustic se regăsesc pe filele scrierilor prozatorului, așa ca: „Biserica Albă”, „Frunze de dor” sau „Povara bunătății noastre”.

Cu ocazia sărbătorii, astăzi, în republică și la Chișinău, vor avea loc mai multe acțiuni științifice și culturale. Printre acestea se numără și inaugurarea unei expoziții inedite la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, unde vor fi vernisate fotografii cu imagini din spectacolele dramaturgului, montate pe scenele teatrelor din Moldova. La eveniment vor lua parte și reprezentanți ai Legislativului și ai Ministerului Culturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?