X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Cum a fost sărbătorit "Mărțișorul" la Moscova

7 mar. 14:30   Societate
2669 0

La data de 6 martie 2024, în comun cu Ambasadele Republicii Moldova, României, Republicii Bulgaria și Republicii Macedonia de Nord, s-a desfășurat un eveniment special cu ocazia sărbătorii Mărțișor.

Această manifestare a avut drept scop principal promovarea și valorificarea tradițiilor și obiceiurilor specifice legate de Mărțișor prin intermediul diverselor sesiuni de master-classuri desfășurate cu acest prilej.

Evenimentul a reunit un public divers, printre care s-au numărat membri ai corpului diplomatic din Federația Rusă, reprezentanți ai diasporei, ai mediului de afaceri și alte personalități de seamă.

În cadrul acestui eveniment, participanții au avut ocazia să se familiarizeze cu bogăția tradițiilor și a obiceiurilor specifice legate de Mărțișor, fiind implicați activ în diverse activități interactive și educative.

Master-clasurile organizate au oferit participanților posibilitatea de a învăța și de a experimenta tehnici tradiționale de confecționare a mărțișoarelor, contribuind astfel la conservarea și transmiterea acestor elemente ale patrimoniului cultural.


Momentul de vîrf al evenimentului a fost reprezentat de degustările de vinuri și gustări tradiționale, oferind participanților o experiență autentică și vibrantă a culturii și gastronomiei locale. Prin această inițiativă, ne-am propus să sărbătorim și să promovăm nu doar frumusețea și diversitatea culturală a Republicii Moldova, ci și să consolidăm legăturile culturale și economice între țările noastre și țara de reședință.

Evenimentul a avut un succes remarcabil, evidențiind importanța colaborării între state în promovarea și conservarea patrimoniului cultural comun.
Ambasada Republicii Moldova în Rusia și-a exprimat recunoștința față de toți cei implicați în organizarea și desfășurarea acestei manifestări, precum și față de toți participanții pentru contribuția lor la atmosfera plină de bucurie și împlinire culturală.

Menționăm faptul că informații bogate despre cultura moldovenească, limba moldovenească, tradiții și obiceiuri puteți găsi pe site-ul moldovenii.md în secțiunea Cultură.

11
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?