X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Ambasadorul FR în Republica Moldova prezice apariția de probleme după crearea unei zone de comerț liber cu UE

2 sep. 2013,, 10:10   Politică
4817 2
Foto: nr2.ru
Cu privire la posibila apariție în viitor a problemelor Farid Mukhametșin a vorbit în cadrul întîlnirii cu reprezentanți ai mass-media.

Potrivit Kommersant.md, diplomatul a declarat că, în scopul de a analiza impactul acordului de asociere a RM cu UE asupra relațiilor economice dintre Moldova și Rusia vor fi înființate grupuri de lucru de experți din partea rusă și partea moldovenească.

"Nimeni nu spune că totul va fi bine, știm cu toții - vor fi probleme", - a declarat Moukhametșin, menționînd că problema introducerii embargoului Rusiei la produsele moldovenești, în cazul parafării și semnării Acordului de asociere, nu se pune, în cazul în care Republica Moldova se va comporta corect.

Ambasadorul a declarat că "dacă părțile vor aborda aceste aspecte cu respect reciproc, vor reieși din posibilitățile economice și oportunitatea menținerii relațiilor, nu văd mari probleme. Este o economie de piață. Unde este bun prețul și produsele de calitate - acolo vom cumpăra. Dacă vor fi corespunzătoare în Moldova, Rusia le va cumpăra, iar dacă va găsi o altă piață, le va cumpăra acolo".

Diplomatul rus a vorbit despre construcția conductei transfrontaliere de gaz Ungheni - Iași . El crede că conexiunea celor două sisteme în viitorul apropiat nu va afecta relațiile dintre Republica Moldova și Rusia în sectorul gazelor și "aceasta nu este o conductă care poate asigura țara cu gaz".

"Trebuie construită și o stație de compresoare, iar aceasta va dura mulți ani", - a spus Moukhametșin . Există și alte probleme, de exemplu, de unde va lua gaz România, căci 40 la suta de combustibil se importă din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?