Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ghiozdane și iconițe în dar pentru preșcolarii orfani (VIDEO)

28 aug. 2013,, 16:57   Societate
3805 0
Foto : noi.md
44 de preșcolari orfani din toată țara au primit cîte un ghiozdan cu rechizite școlare, o pereche de ghete, produse de igienă și un dicționar de sinonime, de la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și a Familiei din Republica Moldova. Rucsacurile au fost oferite în dar copiilor care vor merge în clasa I și care nu au mamă și tată. Și Mitropolia Moldovei s-a alăturat actului de binefacere, oferind fiecărui copil cîte o iconiță și 100 de lei. Copii au venit la minister împreună cu tutorii lor.

”Astăzi este o sărbătoare mare – Adormirea Maicii Domnului. Fiecare mamă are grijă de copii ei. Vrem și noi să ajutăm acești copii. Să vă ajute Dumnezeu să finalizați studiile și peste ani, poate să veniți chiar la Mitropolie”, a declarat Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove Vladimir.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, a declarat că darurile sînt un suport pentru fiecare copil, înainte de începerea unui nou an de învățămînt. ”Voi sînteți bogăția noastră și marele nostru patrimoniu. Vă dorim drum bun în noul an școlar”, a declarat Buliga.

Prețul unui ghiozdan este de aproape 200 de lei. Ministerul nu a vrut să precizeze cît a cheltuit pentru rechizite, dicționare și încălțăminte sportivă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?