X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Producătorii agricoli cer autorităţilor să ia măsuri în raport cu Trans-Oil

20 aug. 2013,, 13:11   Societate
5665 0
Foto: manager.ro
Producătorii de grîu au trimis autorităţilor un demers cu privire la legalitatea acţiunilor companiei Trans-Oil, care, în opinia lor, a monopolizat piaţa exportului de grîu.

Preşedintele Uniunii producătorilor Agricoli Uniagroprotect, Alexandru Slusari, a comunicat pentru reporterul Agenţiei "Infotag" că demersul a fost expediat pe numele prim-ministrului Iurie Leancă şi a ministrului Transportului şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari. Semnatarii solicită să fie întreprinse măsuri în raport cu Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova", care ar da prioritate unei singure companii.

"Peste 70 % din vagoane exportă grîul companiei Trans-Oil, în timp ce restul companiilor sînt nevoite să suporte pierderi din cauza insuficienţei de vagoane. Solicităm autorităţilor să soluţioneze această problemă şi să clarifice de ce CFM contribuie la monopolizarea exportului de grîu", a spus el.

Potrivit lui Slusari, din cauza lipsei posibilităţii de export, preţurile le grîu ar putea să scadă.

El a comunicat că o altă scrisoare a fost expediată pe adresa Consiliului Concurenţei. Semnatarii cer membrilor Consiliului să dea o apreciere acţiunilor companiei Trans-Oil.

"Aşteptăm o abordare serioasă a acestei probleme din partea Consiliului Concurenţei. Pentru vineri avem planificată o întrevedere cu reprezentanţii instituţiei. Ulterior, Consiliul va începe propria anchetă".

În 2013, recolta de grîu a atins un nivel record pentru ultimii 10 ani – peste 1 milion de tone, de două ori mai mult decît anul trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?