X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Expert despre demisia lui Negruța: Nu vrea să-și riște viitorul în alte acțiuni murdare

14 aug. 2013,, 13:03   Politică
6408 7
Foto: alfanews.md
Fostul ministru al finanțelor, Veaceslav Negruța, a ales să demisioneze pentru a nu fi implicat în alte acțiuni murdare de perspectivă ale guvernării. De această părere este ex-viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, care a declarat astăzi pentru NOI.md că partidele de guvernămînt se pregătesc de marea privatizare preconizată pentru toamna anului curent.

Valeriu Ostalep susține că Veaceslav Negruța nu vrea să-și mai păteze imaginea după ce s-a ales cu un dosar penal în cazul Sandulache. ”În această toamnă va avea loc o nouă etapă de ”privatizare” a bunurilor de stat. Acum, Negruța, după ce s-a ars cu ăștia 400 de mii de euro în cazul Sandulache, nu vrea să-și mai pună la bătaie dorul. Este vorba despre niște interese stricte de partid. PLDM se pregătește de o mare privatizare, iar Negruța nu vrea să-și mai riște viitorul participînd în alte acțiuni murdare care ar putea să se soldeze cu noi dosare penale”, a specificat Valeriu Ostalep.

În context, ex-viceministrul de externe a ținut să menționeze că noul candidat la funcția de ministru nu a fost ales întîmplător. ”Guvernarea, inclusiv PLDM, are nevoie de ministrul finanțelor pentru a începe privatizarea și iată au găsit un specialist de la sfîrșitul anilor 90. Eu țin minte perioada eroică de jaf a R. Moldova, cînd au dispărut toate uzinele și aproape toate obiectele de stat. Filat a privatizat cele mai bune clădiri din centrul Chișinăului, el fiind atunci șef la privatizare, și puteți să vedeți cine atunci era ministru al finanțelor. N-am auzit în ultimii ani ca obiecte strategice de la noi să fie privatizate de către investitori străini. La noi totul trece sub controlul celor care se află la putere”, a precizat Valeriu Ostalep.

Președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 14 august, la propunerea prim-ministrului Iurie Leancă, decretul privind revocarea din funcție, în baza cererii de demisie, a ministrului Finanțelor, Veaceslav Negruța.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?