Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4020

Moldova consideră că producția fabricii ucrainene ”Roshen” nu prezintă pericol pentru sănătate

6 aug. 2013,, 11:40   Economie
5160 1
Foto: delate.info
Experții din Republica Moldova au ajuns la concluzia că producția fabricii de dulciuri din Ucraina ”Roshen” nu prezintă pericol pentru consumatori. Despre aceasta a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov. Potrivit oficialului, expertiza efectuată în Moldova a arătat că producția fabricii ”Roshen” nu conține substanțe nocive și corespunde tuturor standardelor de calitate. Vasile Bumacov a subliniat că bomboanele ”Roshen” au fost verificate minuțios. ”Consumatorii pot fi liniștiți. În loturile livrate în Moldova nu au fost depistate careva produse nocive sau care nu corespund normelor de calitate”, a menționat ministrul.

Amintim că, anterior, ”Rospotrebnadzor” a interzis livrarea în Rusia a producției companiei ucrainene ”Roshen”, invocînd că dulciurile ”nu corespund parametrilor indicați”. Astfel, autoritățile ruse au subliniat că în ciocolata cu lapte ”Roshen” a fost depistat benzopiren – o substanță extrem de toxică care poate provoca tumori malingve. La rîndul său, compania ”Roshen” a declarat că toate normele ce țin de producția în cauză sînt respectate.

Vicedirectorul Agenției Naționale pentru Securitate Alimentară, Grigorie Porcescu, a menționat anterior că producția ”Roshen” va fi supusă expertizării, iar dacă rezultatele vor demonstra că aceasta nu corespunde standardelor de calitate, marfa ar putea fi interzisă spre comercializare în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?