Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Sarkozy a revenit în topul celor mai importanţi 50 de francezi şi îl devansează pe Hollande

5 aug. 2013,, 17:00   Externe
2659 1
Foto: motorcyclees.com
Nicolas Sarkozy a revenit în această vară pe locul 20 în topul primelor 50 de personalităţi franceze, după ce a ieşit din acest top anul trecut, plasîndu-se mai bine decît în 2007, după alegeri, dar şi faţă de François Hollande, care se află pe locul 44, relatează Le Journal du Dimanche online.

Potrivit publicaţiei Le Journal du Dimanche, fostul preşedinte francez este "plebiscitat" pe locul 3 al acestui clasament de către categoria de vîrsta de peste 65 de ani, considerată un adevărat "rezervor" de voturi al dreptei, după Simone Veil şi Charles Aznavour. "Este o surpriză, o ruptură cu una dintre legile Top 50, potrivit căreia politicienii nu reuşesc deoarece clivează enorm", notează Frédéric Dabi, adjunctul directorului general al institutului Ifop.

"Este absolut idolatrizat de către simpatizanţii dreptei", relevă Dabi, care emite două ipoteze pentru a explica acest lucru. Este vorba, în primul rînd, despre o "nostalgie a simpatizanţilor dreptei (care), avînd în vedere situaţia UMP, cred doar în Sarkozy pentru scoaterea partidului din toropeală", apreciază el, adăugînd că fostul şef de stat este perceput ca "posibilul salvator al dreptei".

Această idee îi surîde sarkozistului Roger Karoutchi, care avertizează atît UMP, cît şi PS, că "cei care sperau să dea pagina sarkozismului s-au înşelat amarnic". "Cu cît discreditarea lui François Hollande este mai puternică, cu atît oamenii se simt mai înşelaţi şi revalorizează, în schimb, bilanţul lui Nicolas Sarkozy", subliniază senatorul UMP din Hauts-de-Seine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?