PD comentează zvonul privind dosarul penal pe numele lui Plahotniuc

PD comentează zvonul privind dosarul penal pe numele lui Plahotniuc

„Un fals grosolan” – astfel au calificat democrații informația vehiculată în presă cu privire la intentarea unui dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc în România, notează NOI.md.

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, a dezmințit această informație, precizînd că liderul formațiunii nu este vizat în niciun dosar penal în România, iar acest lucru a fost confirmat și de informațiile prezentate de organele de drept din statul vecin. 

„E un fals grosolan. Ceea ce s-a vehiculat reprezintă o ordonanță mai veche, care, conform procedurii penale, este intentată în urma unor fapte. Pornirea urmăririi penale nu este pe numele lui Pahontiunc, dar este pe fapt. În orice situație cînd cineva depune o plîngere, organele de resort sînt obligate să pornească urmărirea penală, este foarte clar că este manipulată această situație”, a comentat Gămurari.

Purtătorul de cuvînd al PD a mai comunicat că plîngerea penală a fost depusă în România de inculpatul Veacelav Platon.

„Președintele PD, știind despre posibila apariție a acestui document, a făcut demersuri către organele de anchetă din România, prin care a solicitat să i se răspundă dacă este vizat într-o calitate sau alta în vreun dosar penal. Răspunsul a fost unul negativ. Dacă ar fi fost vizat, i s-ar fi comunicat”, a adăugat democratul.

Vitalie Gămurari a mai menționat că atacurile regizate împotriva lui Plahotniuc nu sînt altceva decît un început prematur de campanie electorală.

„Vedem că se folosesc pe post de actori politici inculpați aflați în pușcărie, ceea ce indică care va fi forma campaniei electorale desfășurate de partide”, a concluzionat Gămurari. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load