X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sărbătoare la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

24 oct. 2017,, 14:41   Societate
2520 0

Muzeul National de Etnografie și Istorie Naturală din Moldova sărbătorește pe data de 25 octombrie aniversarea de 128 de ani de la înființare.

Potrivit spuselor responsabililor Muzeului, în contextul celebrării, va fi organizat un concert cu participarea Orchestrei Liceului Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” și a Ansamblului Folcloric „Crizantema” de la Școala de Arte „Alexei Stîrcea".

"După concert, va fi vernisată Expoziția "Din patrimoniul familial în patrimoniul național", organizată în cadrul proiectului „Intră în istorie, dăruind muzeului un obiect”, unde vizitatorilor le vor fi prezentate obiecte, dăruite Muzeului de concetățenii noștri și oaspeții din străinătate", au menționat organizatorii.

Obiectele donate au aparținut: urmașilor omului politic Ion Pelivan, familiei prozatorului Gheorghe Gheorghiu și a traducătoarei Elena Gheorghiu, poetului Andrei Burac și artistei plastice Elena Bontea, interpretei Valentina Cojocaru și fotografului Tudor Iovu.

În acest mod sînt reconstituite domenii importante ale culturii naționale: obiecte din casa țărănească, produse ale industriilor casnice, mărturii ale vieții urbane etc.


Proiectul "Intră în istorie, dăruind muzeului un obiect" a fost inițiat de către Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală în anul 2004, cu susținerea Companiei de Stat „Teleradio-Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?