X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Mai multe intersecții cu sens giratoriu în capitală

15 iul. 2013,, 10:36   Societate
6579 0
Foto: piataauto.md
La mai multe intersecții din capitală ar putea să apară noi sensuri giratorii. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat astăzi Direcției generale transport public și căi de comunicație să facă în acest sens o evaluare a tuturor intersecțiilor, transmite NOI.md.

”Avem nevoie de mai multe sensuri giratorii în capitală. De exemplu, la intersecția străzilor Dumbrava și șoseaua Balcani. Aici ar trebui fie un sens giratoriu sau un pod. Chiar mi-i interesant să știu cîte accidente se produc la această intersecție. O situație similară este și la intersecția străzii Mihail Sadoveanu cu Alecu Russo”, a precizat Dorin Chirtoacă.

În aceste condiții, primarul a solicitat subalternilor din domeniu să evalueze necesitatea creării de noi sensuri giratorii în capitală. ”La urma toată, sensurile ar putea fi create din balize. Am văzut în România asemenea sensuri din balize care stau de mai bine de doi-trei ani. Această experiență am văzut-o și în Austria, și în Croația. De ce n-am putea face și noi?”, a întrebat Dorin Chirtoacă.

În urma unui experiment de cîteva săptămîni, Primăria Chișinău a decis recent instalarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Alecu Russo, Bogdan Voievod, Kiev și bulevardul Moscovei. De asemenea, în sectorul Rîșcani s-a propus ulterior testarea sensurilor giratorii la intersecțiile străzilor Alecu Ruso cu Nicolae Dimo și Mihail Sadoveanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?