În Moldova au crescut vînzările la încălzitoare

 În Moldova au crescut vînzările la încălzitoare

Odată cu venirea perioadei reci a anului, vînzările încălzitoarelor cu ventilatoare și a încălzitoarelor electrice au crescut cu 30%.


"În casa noastră este cald, dar ne dorim să fie și mai cald. Sperăm că ne va fi de folos".

Reprezentanții magazinelor de aparate de uz casnic spun că vînd pe zi pînă la 200 încălzitoare.

"Acest model este destinat pentru încălzirea a 18 metri pătrați. Are cîteva regimuri de funcționare, încălzește în mod egal camera", a spus managerul magazinului de electrocasnice Constantin Luchian.


Pentru a încălzi suprafețe mari, vînzătorii recomandă cumpărarea convectoarelor. Prețul acestora începe de la 500 de lei.

"Convectoarele acestui model sînt cele mai solicitate, încălzesc rapid pînă la 22 de metri pătrați de spațiu, sînt economice", a comunicat vînzătorul-consultant Alexandru Nanu.

Experții spun că încălzitoarele cu infraroșu și încălzitoarele cu ventilator fără termostat sînt nesigure.

"Este interzisă uscarea lucrurilor pe încălzitoarele cu infraroșu, căci acest lucru poate provoca un incendiu. Aceste dispozitive sînt folosite mai des în birouri și depozite", a continuat Alexandru Nanu.
 

Pompierii îi roagă pe oameni să respecte regulile antiincendiare.

"Nu este permisă utilizarea aparatelor electrice improvizate, de proprie fabricație sau reparate de un nespecialist. Nu le lăsați conectate în lipsa dvs.", a informat Lialiana Pușcașu, purtătoarea de cuvînt a Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale lansează campania de informare a populației cu privire la regulile de utilizare a sobelor.


 

 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load