Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Cîte familii din Chișinău vor avea facturi cu 40% mai mici la căldură

16 noi. 2023,, 22:30   Societate
10053 0

445 familii din patru blocuri de locuit din Chișinău vor avea facturi cu 40% mai mici la căldură, datorită sistemelor de distribuție pe orizontală a agentului termic, mai eficient decît cel vertical.

Ei vor plăti pentru căldură exact cît vor consuma, grație contoarelor instalate la fiecare apartament. Totodată, își vor putea regla individual temperatura în fiecare cameră din apartamente.

Blocurile au fost dotate cu Puncte Termice Individuale, care reduc pierderile în rețea și încălzesc apa din sistemul de încălzire în funcție de necesitate. Toate acestea sînt posibile grație unei investiții de peste un milion de euro a Uniunii Europene, prin intermediul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

De anul viitor, Fondul rezidențial de eficiență energetică, care urmează a fi creat, ar urma să susțină asemenea măsuri de eficiență energetică, atrăgînd finanțări externe, inclusiv de la bănci și contribuții ale beneficiarilor.

2
4
0
3
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?