X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Wilfried Martens: Moldova joacă un rol important în cadrul Parteneriatului Estic

12 iul. 2013,, 10:03   Politică
2862 3
Foto: adevarul.ro
"Republica Moldova şi PLDM joacă rolul unei forţe motrice în dezvoltarea Parteneriatului Estic", a declarat joi preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, în cadrul unui briefing comun la Chişinău susţinut alături de liderul PLDM, Vlad Filat.

Potrivit Agenţiei "Infotag", preşedintele PPE a menţionat că "Republica Moldova are perspectivă europeană foarte concretă, graţie negocierilor privind semnarea Acordului de asociere cu UE".

"Summitul de la Vilnius este anunţat a fi unul de succes pentru a urma procesul de integrare europeană, cu perspectiva de intra, într-o bună zi, în UE", a precizat Wilfried Martens.

Liderul PPE a promis susţinere în continuare pentru Republica Moldova, astfel încît reformele să fie continuate, fapt care va garanta viitorul european al Republicii Moldova.

La rîndul său, Vlad Filat a apreciat susţinerea constantă acordată Republicii Moldova de către Partidul Popular European şi liderul acestuia, Wilfried Martens, precizînd că acesta a fost întotdeauna un promotor al obiectivelor strategice ale R.Moldova.

"În cadrul discuţiilor cu domnul Martens am avut un schimb de opinii față de situaţia actuală din R.Moldova, dar şi despre acţiunile de viitor, care vizează implementarea reformelor şi democratizarea ţării, pentru a oferi prosperitate şi bunăstare cetăţenilor", a spus Filat.

Liderul PLDM a mai precizat un alt subiect vizat în cadrul discuţiilor s-a referit la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

"Acesta urmează să ancoreze ireversibil Moldova în procesul de integrare europeană, pentru a pune capăt odată şi pentru totdeauna oscilaţiilor pe care le-am trăit în ultimii 20 de ani. De aceea, summitul de azi joacă un rol important în contextul Summitului de la Vilnius, fiind prima acţiune serioasă de pregătire", a spus Filat, precizînd că Moldova contează pe aceeaşi atitudine din partea UE ca să facă parte din marea familie a democraţiei europene.

Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, se află într-o vizită la Chişinău, pentru a participa la cel de-al III-lea Summit al PPE la care participă preşedinţi de ţară şi prim-miniştri din cadrul ţărilor Parteneriatului Estic.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?