Proteste în Rusia de ziua președintelui Putin

Proteste în Rusia de ziua președintelui Putin

Poliția rusă a arestat peste 100 de persoane în mai multe orașe, în urma unor proteste prin care opoziția a marcat ziua de naștere a președintelui Vladimir Putin, informează Reuters.

La Moscova, în Piața Roșie, polițiștii au reținut pentru scurt timp cîteva persoane, dar nu au constatat încălcări ale legii. În alte 25 de localități, potrivit organizației neguvernamentale non-profit OVD-Info, au fost arestate 139 de persoane. Un martor a declarat agenției Reuters că forțele de ordine au arestat cel puțin 10 protestatari.

Manifestanții și-au exprimat sprijinul pentru Alexei Navalnîi, care execută o pedeapsă de 20 de zile de închisoare pentru încălcarea reglementărilor privind întrunirile publice.

Navalnîi intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din Rusia, în martie anul viitor, deși comisia electorală centrală a declarat că nu are acest drept, din cauza unei condamnări anterioare la închisoare, cu suspendare.

Putin — acum în vîrstă de 65 de ani, din care în ultimii 18 a dominat scena politică din Rusia — nu și-a anunțat încă oficial candidatura pentru al patrulea mandat de președinte.

 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load