Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Noi dezvăluiri șocante despre moartea lui Che Guevara

9 iul. 2013,, 11:01   Externe
5413 1
Foto: narod.ru
Mai multe amănunte necunoscute cu privire la moartea lui Ernesto Che Guevara au devenit publice prin intermediul unei cărți. Volumul „Uciderea lui Che Guevara în Bolivia: dezvăluiri”, titlul original „The Murder of Che in Bolivia exposure”, este semnat de doi cercetători ai vieții și activității revoluționarului.

Autorii cărții spun că ucigașii lui Che Guevara nu i-au tăiat doar mîinile de la încheieturi, așa cum se credea pînă acum, ci i-au separat capul de trunchi.

Inițiativa a venit din partea președintelui Boliviei de atunci, Rene Barrientos, care ar fi avut intenția „să-l trimită pachet în Cuba”, dar autoritățile americane s-ar fi opus „unui gest de o asemenea cruzime profundă”.

Cu toate acestea, mîinile lui Che Guevara au fost păstrate în formol și au fost duse la Havana printr-un ministru bolivian care a ajuns în Cuba.

Autorii volumului subliniază și comportamentul inuman al soldaților bolivieni, care l-au capturat și executat pe Che Guevara în localitatea La Higuera, în octombrie 1967.

„Cartea dezvăluie purtarea scandaloasă a ucigașilor săi: cîțiva ofițeri de rang înalt și-au însușit cele patru ceasuri Rolex aparținînd rebelilor din grupul lui Che, precum și toți banii pe care acesta îi avea asupra sa ca lider al grupului”.

Che Guevara, în fruntea unui comando de rebeli, a intrat în Bolivia în anul 1967 și intenționa să organizeze o mișcare de gherilă. Pe 8 octombrie, o echipă de comando, formată din militari bolivieni instruiți de americani, a reușit să-l captureze pe Che Guevara. A doua zi după interogatoriu a fost ucis prin împușcare. Abia în iunie 1997, pe pista de aterizare a aerodromului a fost găsit mormîntul lui. Rămășițele pămîntești ale lui Che Guevara au fost îngropate într-un mausoleu în orașul Santa Clara din Cuba.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?