X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Butmalai îl amenință pe Reșetnicov cu răfuială fizică (VIDEO)

9 iul. 2013,, 10:55   Politică
11131 8
Fotо: jurnal.md
Deputaţii comunişti şi cei liberal-democraţi s-au certat din nou. Scandalul a început în timpul şedinţei de astăzi a Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică. Deputatul liberal-democrat Ion Butmalai l-a ameninţat cu bătaia pe deputatul comunist Artur Reşetnicov, relatează Publika.md.

Deputaţii PLDM au refuzat să examineze moţiunea depusă de comunişti privind demiterea lui Vitalie Marinuţa, motivînd prin lipsa acestuia de la şedinţă. Supăraţi, comuniştii le-au reproşat colegilor că se grăbesc să plece în vacanţă.

"Domnul Butmalai a găsit un motiv artificial că nu este invitat ministrul Marinuţa. Considerăm că prin aceasta ei deja se grăbesc în concediu şi vor ca societatea să nu cunoască problemele actuale şi grave. Legea prevede ca în cel mult şapte zile să fie moţiunea dezbătută în Parlament indiferent dacă doreşte Butmalai, PLDM sau alţii", a declarat deputatul PCRM, Artur Reşetnicov.

"Comuniştii insistă ca noi să examinăm această moţiune fără domnul ministru Marinuţa, ceea ce nu este corect. Conform regulamentului Parlamentului, cînd se examinează o moţiune simplă, este obligatoriu ca acea persoană să fie prezentă la această şedinţă. Este învinuit ministrul şi noi examinăm această moţiune în absenţa ministrului", a declarat deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc.

Într-un final, membrii comisiei au decis să examineze la altă şedinţă moţiunea depusă de comunişti privind demiterea lui Vitalie Marinuţa.

Anterior, comuniştii au fost deranjaţi de mai multe declaraţii făcute de Vitalie Marinuţa. De asemenea, ei au cerut revocarea din funcţie a ministrului Educaţiei, Maia Sandu.

Săptămîna trecută, legislatorii de la Chişinău au fost la un pas de a se bate.



Sursa video: publika.md
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?