Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Consumatorii conectați ilegal la rețelele de canalizare sînt amendați

8 iul. 2013,, 10:17   Societate
2309 0
Foto: moldnews.md
Mai mulți consumatori din capitală conectați ilicit la rețelele de canalizare au fost sancționați. Potrivit ÎM ”Apă-Canal” Chișinău, inventarierea acestora a demarat după inundarea a zeci de străzi în urma ploilor abundente din 30 iunie și 4 iulie curent. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, transmite NOI.md.

Directorul tehnic, producție al S.A. „Apă-Canal Chișinău”, Vitalie Midari, a specificat că majorarea numărului de blocaje pe străzi pe timp de ploaie în mare parte se datorează utilizării incorecte a rețelelor de canalizare.

”După ploi rețeaua de canalizare a fost curățată totalmente. Avem un plan de acțiuni. În paralel efectuam inventarierea consumatorilor conectați la rețele de canalizare. Pînă acum au fost inventariate 3 străzi și au fost puse 8 amenzi, în mărime totală de 12 mii de lei”, a precizat Midari.

În context, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, s-a arătat indignat de atitudinea consumatorilor din suburbii. ”La Colonița s-au găsit bucăți de găini în canalizare. Cum au ajuns ele acolo? Ne facem probleme noi singuri cu mîna noastră. Nu exclud că în suburbii vor trebui efectuate ședințe de informare a cetățenilor”, a precizat Chirtoacă.

Potrivit Primăriei Chișinău, 30 la sută dintre rețelele de canalizare din municipiu au o capacitate de captare a apei insuficientă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?