Procuratură, sesizată în cazul unei agresiuni de la Spitalul de Psihiatrie

Procuratură, sesizată în cazul unei agresiuni de la Spitalul de Psihiatrie

Avocatul Poporului a sesizat Procuratura Generală privind inițierea unei investigații pe marginea acuzațiilor aduse de o mamă față de angajații Spitalului Clinic de Psihiatrie Codru, notează NOI.md. 

Pe 20 septembrie curent pe una din rețelele de socializare a fost postat un mesaj în care o mamă acuză angajații spitalului că ar fi agresat fizic fiica sa, care este internată la tratament în Secția nr.4. În suportul afirmațiilor sale, aceasta a postat 4 poze în care sînt vizibile  vînătăile de pe corpul fiicei sale.  

Avînd în vedere că imaginile apărute pe rețelele sociale, angajații  Oficiului Avocatului Poporului, Ada Șimon și Alexandru Zubco, au efectuat o vizită de documentare a cazului. Scopul vizitei a fost  verificarea primară a acțiunilor/inacțiunilor autorităților publice, persoanelor cu funcții de răspundere de toate nivelurile, prin prisma atribuțiilor funcționale, legislației naționale și a standardelor internaționale în domeniul drepturilor omului în contextul asigurării dreptului la integritate fizică și psihică și la asistență medicală necesară față de pacientele custodiate de Spitalul Clinic de Psihiatrie. 

Funcționarii instituției au constatat existența unor vînătăi și leziuni de diferite dimensiuni cu o localizare proaspătă pe corpul victimei. 

În temeiul celor atestate, Avocatul Poporului a sesizat Procuratura Generală în vederea inițierii unei investigații

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load