Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Medicii i-au semnat verdictul lui Mandela

5 iul. 2013,, 04:13   Externe
3379 0
Foto: cctvpic.com
Preşedinţia sud-africană a dezminţit joi că fostul preşedinte Nelson Mandela s-ar afla într-o „stare vegetativă permanentă” de săptămîna trecută, după cum a indicat anterior un document judiciar datat la 26 iunie, transmite Sky News. „Madiba /Nelson Mandela/ se află într-o stare critică, dar stabilă. Doctorii dezmint că fostul preşedinte se află într-o stare vegetativă”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de regimul sud-african.

„O echipă de doctori, infirmiere şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii are grijă de Madiba 24 de ore din 24. Ne confirmăm precedentul comunicat publicat în această după-amiază după vizita preşedintelui Jacob Zuma la spital”, conform preşedinţiei, care foloseşte expresia „stare critică, dar stabilă” de zece zile deja pentru a descrie starea în care se află eroul luptei împotriva apartheidului, fără a divulga însă niciun detaliu de natură medicală.

Joi, AFP a intrat în posesia unui document judiciar datat la 26 iunie, în care avocatul familiei Mandela afirma că vîrstnicul lider căzuse într-o „stare vegetativă”.

"Nelson Mandela este într-o stare vegetativă permanentă", indică documentul din 26 iunie prezentat săptămîna trecută de familia acestuia la tribunalul din Mthatha în litigiul privind transferul drepturilor de proprietate asupra unor morminte.

În paralel, Preşedinţia sud-africană a comunicat joi că Nelson Mandela rămîne în stare "critică, dar stabilă".

Nelson Mandela a fost internat pe 8 iunie din cauza unei infecţii pulmonare. Pe 18 iulie va împlini 95 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?